Ingrediënten
-
600g Doperwten
-
150g Garnalen
-
1 trosje Bieslook
-
110g Ongezouten Roomboter
-
250 ml Crème fraîche
-
4 plakjes Brood
-
50g Amandelen
-
15g Gelatine
-
1 scheut Water
Omschrijving
Als we denken aan bavarois, denken we aan een luchtige, frisse bavarois gemaakt van fruit, chocolade of yoghurt. Toch houdt niet iedereen hiervan. Wie niet zo’n zoetekauw is en liever gaat voor een hartige hap, is dit recept perfect. In het eerste opzicht lijkt dit wellicht een apart recept, maar dit is zeker de moeite waard om eens te proberen. Taartbodem bij de hand en je bent klaar voor de start!
Stappen
1
Klaar
|
Voorzie de bakvorm van bakpapier. |
2
Klaar
|
Rooster de plakjes brood in een broodrooster en rooster de amandelen in een koekenpan zonder vet. |
3
Klaar
|
Verkruimel de amandelen en de plakjes brood in een keukenmachine totdat het fijn wordt. |
4
Klaar
|
Smelt de ongezouten roomboter en voeg dit toe aan het mengsel van amandelen en brood. |
5
Klaar
|
Schep dit mengsel op de bodem van de bakvorm. Druk dit aan met de bolle kant van de lepel en laat dit een halfuur opstijven in de koelkast. |
6
Klaar
|
Pak een pan en voeg hierin water toe en de erwten. Kook dit in vier minuten gaar. |
7
Klaar
|
Giet de erwten af en laat de erwten schrikken met koud water. Hierdoor wordt hun kleur behouden. Pureer de erwten vervolgens in de keukenmachine. |
8
Klaar
|
Laat het erwtenmengsel even afkoelen schenk dit in een kom. Voeg hierin ook de crème fraîche toe. |
9
Klaar
|
Laat de gelatinebladeren in (ijs)koud water weken gedurende tien minuten. Knijp deze vervolgens uit. |
10
Klaar
|
Laat de gelatinebladeren oplossen in twee eetlepels heet water. Voeg deze gelatinebladeren toe aan het warme erwtenmengsel, samen met de garnalen. |
11
Klaar
|
Snijd de bieslook in stukjes en voeg dit ook toe aan het erwtenmengsel. |
12
Klaar
|
Verdeel het erwtenmengsel over de bakvorm en laat dit minimaal twee uur opstijven in de koelkast. |