Bavarois met stoofperen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
1 kilo Stoofperen
1 fles Alcoholvrije rode wijn
1 Kaneelstok
1 Steranijs
150g Suiker
8 Gelatinebladeren
500 ml Slagroom
500g Griekse yoghurt
1 scheutje Water
8 Biscuitje

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bavarois met stoofperen

Het ultieme dessert: bavarois met stoofperen

Features:
  • Vegatarisch
Cuisine:

Verras jouw gasten met een overheerlijke bavarois gemaakt van stoofperen

  • 410 min
  • Porties 14
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Stoofperen hoort natuurlijk bij de wintertijd. Dat maakt deze bavaroistaart gemaakt van stoofperen een ideaal dessert voor het kerstdiner! Verras jouw gasten met deze overheerlijke bavarois – hier zul je zeker punten mee scoren. Binnen een handomdraai heb je deze bavarois klaar, hij moet alleen nog even opstijven in de koelkast. Heb jij ‘m al geprobeerd? Hieronder zetten wij het recept voor je klaar.

Stappen

1
Klaar

Verwijder de schil van de stoofperen en snijd ze twee keer doormidden. Haal ook het klokhuis weg.

2
Klaar

Doe de stoofperen in een pan en schenk hierin de wijn en voeg het kaneelstokje, de steranijs en de suiker toe. Breng dit aan de kook gedurende dertig minuten met de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 2,5 uur afkoelen: giet het niet af.

3
Klaar

Laat de gelatinebladeren weken in (ijs)koud water gedurende zes minunten. Knijp deze vervolgens uit.

4
Klaar

Pak een beslagkom en klop de slagroom hierin lobbig.

5
Klaar

Doe de stoofpeertjes met ongeveer 150 milliliter kookvocht in een blender. Pureer dit totdat het een glad beslag wordt.

6
Klaar

Voeg dit in de beslagkom met de slagroom en schenk hierin ook de Griekse yoghurt. Spatel dit door totdat het beslag egaal wordt.

7
Klaar

Verwarm 150 milliliter van het kookvocht, maar laat het niet koken. Voeg hierin de gelatinebladeren toe. Roer dit door het slagroom-yoghurtmengsel.

8
Klaar

Schenk het beslag in een tulband en laat dit vier uur opstijven in de koelkast.

9
Klaar

Zet het overgebleven kookvocht weer op het vuur en laat dit inkoken totdat je ongeveer 50 milliliter vocht over hebt. Laat dit vervolgens afkoelen.

10
Klaar

Verkruimel de biscuitjes en voeg dit toe aan de tulband. Laat echter wel een gedeelte van de verkruimelde biscuitjes over.

11
Klaar

Zet een bord op de tulband en keer dit om. Wanneer de bavarois er niet goed uit wil, kun je een theedoek natmaken met heet water. Deze wikkel je om de tulband heen, zodat de bavarois er makkelijker uit wil komen.

12
Klaar

Schenk vervolgens wat stoofperensaus over de tulband en strooi de rest van de biscuitkruimels over de bavarois.

Onlino

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Totale Reviews:1
Onlino

Great recipe, I baked it for my family, they loved it. Months a ancient in the applications being so fantastic a when showed few dishonourable we not if they over economics

Volgende
Hartige bavarois van erwten
Volgende
Hartige bavarois van erwten

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here