0 0
Chocoladebavarois

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
6 el Cacao
525 ml Melk
9 Gelatinebladeren
110g Suiker
3 Eieren
1 el Water
375 ml Slagroom
150g Witte chocolade
150g Pure chocolade

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Chocoladebavarois

Mensen met een passie voor chocolade vinden gegarandeerd de chocoladebavarois heerlijk.

Cuisine:

Normaal gesproken kennen we de bavarois van zijn lichte en frisse smaak. Dit keer is het anders: de chocoladebavarois zorgt voor een romige twist met natuurlijk de overheersende smaak van chocolade.

  • 210 min
  • Porties 6
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Mensen met een passie voor chocolade vinden gegarandeerd de chocoladebavarois heerlijk. Normaal gesproken kennen we de bavarois van zijn lichte en frisse smaak. Dit keer is het anders: de chocoladebavarois zorgt voor een romige twist met natuurlijk de overheersende smaak van chocolade. Het voorbereidingswerk is het dubbel en dwars waard. Hieronder leggen wij jou stap voor stap uit hoe je deze creatie kunt maken.

Stappen

1
Klaar

Leg de gelatinebladeren in (ijs)koud water gedurende tien minuten.

2
Klaar

Voeg de cacao, suiker en een scheutje melk bij elkaar samen in een kom.

3
Klaar

Giet de rest van de melk toe aan een pannetje en laat dit aan de kook brengen.

4
Klaar

Roer de melk door en voeg al roerend het cacaomengsel toe aan de melk.

5
Klaar

Splits de eieren. Laat de eiwitten vallen in een vetvrije puddingvorm en bewaar de eierdooiers.

6
Klaar

Klop de eierdooiers los met een eetlepel water. Meng er vervolgens enkele eetlepels van het cacaomengsel doorheen. Vervolgens schep je dit eiermengsel toe aan het grote deel van het warme cacaomengsel die nog op het vuur staat. Neem vervolgens de pan af van het vuur.

7
Klaar

Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het cacaomengsel zodat ze oplossen.

8
Klaar

Pak een schone beslagkom en klop hierin de eiwitten stijf.

9
Klaar

Klop ook de slagroom op, maar zorg ervoor dat dit niet helemaal stijf wordt.

10
Klaar

Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het cacaomengsel en spatel dit voorzichtig door. Ook de opgeklopte eiwitten kun je aan het cacaomengsel toevoegen. Spatel dit voorzichtig door.

11
Klaar

Schep vervolgens de bavarois in een puddingvorm en zet deze minimaal drie uur lang in de koelkast.

12
Klaar

Wanneer de bavarois is opgestijfd, kun je de witte en pure chocolade raspen ter decoratie.

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Smaakvolle sinaasappelbavarois met agar agar
Volgende
Yoghurtbavarois met frambozensaus
Vorige
Smaakvolle sinaasappelbavarois met agar agar
Volgende
Yoghurtbavarois met frambozensaus

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here