1 0
Aardbeienbavarois

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
3 Gelatinebladeren
75g Suiker
300g Verse aardbeien of diepvriesaardbeien
300g Slagroom
1 el Citroensap

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Aardbeienbavarois

Ga zelf aan de slag om aardbeienbavarois te maken

Cuisine:

Ga zelf aan de slag om aardbeienbavarois te maken

  • 140 min
  • Porties 8
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Ga je zelf aan de slag om bavarois te maken? Heerlijk! Voor dit recept gebruiken we aardbeien. Zorg ervoor dat de aardbeien rijp zijn, zodat ze een frisse smaak afgeven. Je kunt eventueel ook diepvriesaardbeien gebruiken, maar voor de topping zijn verse aardbeien toch het lekkerst. Dit recept is voldoende voor zes tot acht personen.

Stappen

1
Klaar

Stop de gelatineblaadjes in een bakje met (ijs)koud water gedurende tien minuten.

2
Klaar

Maak de aardbeien schoon en snijd het groene kroontje eraf. Je kunt de kroontjes ook makkelijk verwijderen met een rietje: duw het rietje door de aardbei heen, zodat het rietje er aan de bovenkant weer uitkomt samen met het kroontje.

3
Klaar

Blend de aardbeien samen met het citroensap tot een gladde puree.

4
Klaar

Vervolgens doe je de slagroom met de suiker in een beslagkom. Deze klop je op, maar zorg ervoor dat het mengsel niet volledig stijf wordt.

5
Klaar

Schep ongeveer vier eetlepels uit de aardbeienpuree en verwarm deze in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en leg de gelatineblaadjes in het pannetje, totdat deze zijn opgelost. De gelatinebladeren moeten alvorens uitgeknepen worden.

6
Klaar

Voeg het gelatine-aardbeienmengsel toe aan de rest van de aardbeienpuree.

7
Klaar

Voeg de helft van de opgeklopte slagroom toe aan de aardbeienpuree. Spatel dit zo goed mogelijk door.

8
Klaar

Vervolgens voeg je de andere helft van de opgeklopte slagroom toe. Zorg ervoor dat je de lucht erin houdt.

9
Klaar

Schep als laatste stap de aardbeienbavarois in een taartvorm en laat deze opstijven. Na het opstijven maak je de taart af met plakjes aardbei. Een heerlijk zomers dessert!

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Yoghurtbavarois met frambozensaus
Vorige
Yoghurtbavarois met frambozensaus

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here