Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
4 Sinaasappels
1 tl Agar agar
250 ml Vegan slagroom
50g Suiker
30g Pistachenoten

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/bavarois/bavarois.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Smaakvolle sinaasappelbavarois met agar agar

Smaakvolle sinaasappelbavarois met agar agar

Vegan sinaasappelbavarois met agar agar

Features:
  • Vegan
  • Vegatarisch
Cuisine:

Vegan sinaasappelbavarois met agar agar

  • 195 min
  • Porties 4
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Vaak wordt voor de bereiding van bavarois gelatine gebruikt. In dit geval maken we sinaasappelbavarois met agar agar. Agar agar is net als gelatine een geleermiddel. Waar gelatine is gemaakt van runder- of varkenscollageen, is agar agar gemaakt van algen. Dit ingrediënt kun je kopen in natuurvoedingswinkels of in de toko. Agar agar maakt dit recept dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Met een vleugje sinaasappel zul jij heerlijk genieten van de frisse smaak.

Stappen

1
Klaar

Pers de vier sinaasappels uit en schenk dit in een steelpannetje.

2
Klaar

Meng de agar agar door het sinaasappelsap en breng dit aan de kook. Laat dit 1 minuut doorkoken. Haal vervolgens van het vuur en doe dit in een beslagkom.

3
Klaar

Klop in tussentijd de slagroom inclusief de suiker op tot een lobbig beslag.

4
Klaar

Voeg een derde deel van de slagroom toe aan het sinaasappelsap. Roer dit goed door. Voeg vervolgens het overige deel van de slagroom doe aan het sinaasappelsap.

5
Klaar

Giet dit mengsel in vier mooie glazen en laat dit drie uur lang opstijven in de koelkast.

6
Klaar

Na het opstijven kun je de bavarois serveren met wat slagroom, geraspte sinaasappelschil en fijngehakte pistachenoten.

7
Klaar

Smullen!

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Hartige bavarois van erwten
Volgende
Chocoladebavarois
Vorige
Hartige bavarois van erwten
Volgende
Chocoladebavarois

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here