Ingrediënten
-
1 doosje Diepvriesframbozen
-
4 el Melk
-
250 ml Yoghurt
-
125 ml Slagroom
-
3 Gelatinebladeren
-
125 gram Suiker
-
1 el Citroensap
Omschrijving
Hmm, wat zal deze yoghurtbavarois heerlijk smaken. Samen met de yoghurt en framboos zal deze combinatie fris maar zoet zijn. Binnen een handomdraai heb je het beslag voor de bavarois klaar voor gebruik. Even wachten in de koelkast en klaar is Kees! Ideaal als je een taart wilt bakken waarbij je niet de oven in de gaten hoeft te houden. Zo kun jij in tussentijd nog even de boodschapjes doen voor de verjaardag.
Stappen
1
Klaar
|
Laat de frambozen drie uur lang ontdooien. |
2
Klaar
|
Week de gelatinebladeren tien minuten lang in (ijs)koud water. |
3
Klaar
|
Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg vervolgens de gelatine toe aan de melk. |
4
Klaar
|
Laat de melk in tussentijd afkoelen en schenk de yoghurt in een beslagkom. Voeg vervolgens het melk-gelatinemengsel toe aan de beslagkom. |
5
Klaar
|
Pak een andere beslagkom en voeg hierin de slagroom met de drie vijfde deel suiker toe. Klop dit voorzichtig op, maar zorg ervoor dat het niet te stijf wordt. |
6
Klaar
|
Schep vervolgens de slagroom voorzichtig door de yoghurt met een spatel. Zorg ervoor dat de luchtigheid wordt bewaard. |
7
Klaar
|
Verdeel de bavarois over vier schaaltjes of glazen en laat dit twee tot drie uur opstijven. |
8
Klaar
|
Ga intussen verder met de frambozen. Voeg het overige deel van de suiker toe aan de blender, samen met de citroensap en het overgrote deel van de frambozen. |
9
Klaar
|
Haal de fruitmix door een zeef, zodat de pitjes achterblijven. |
10
Klaar
|
Meng vervolgens de fruitmix met de overgebleven frambozen en houd dit nog eventjes apart. Dit kun je wegzetten in de koelkast. |
11
Klaar
|
Bij het serveren van de bavarois kun je de fruitmix over de bavarois schenken. |
12
Klaar
|
Genieten maar! |