Ingrediënten
-
4 Sinaasappels
-
1 tl Agar agar
-
250 ml Vegan slagroom
-
50g Suiker
-
30g Pistachenoten
Omschrijving
Vaak wordt voor de bereiding van bavarois gelatine gebruikt. In dit geval maken we sinaasappelbavarois met agar agar. Agar agar is net als gelatine een geleermiddel. Waar gelatine is gemaakt van runder- of varkenscollageen, is agar agar gemaakt van algen. Dit ingrediënt kun je kopen in natuurvoedingswinkels of in de toko. Agar agar maakt dit recept dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Met een vleugje sinaasappel zul jij heerlijk genieten van de frisse smaak.
Stappen
1
Klaar
|
Pers de vier sinaasappels uit en schenk dit in een steelpannetje. |
2
Klaar
|
Meng de agar agar door het sinaasappelsap en breng dit aan de kook. Laat dit 1 minuut doorkoken. Haal vervolgens van het vuur en doe dit in een beslagkom. |
3
Klaar
|
Klop in tussentijd de slagroom inclusief de suiker op tot een lobbig beslag. |
4
Klaar
|
Voeg een derde deel van de slagroom toe aan het sinaasappelsap. Roer dit goed door. Voeg vervolgens het overige deel van de slagroom doe aan het sinaasappelsap. |
5
Klaar
|
Giet dit mengsel in vier mooie glazen en laat dit drie uur lang opstijven in de koelkast. |
6
Klaar
|
Na het opstijven kun je de bavarois serveren met wat slagroom, geraspte sinaasappelschil en fijngehakte pistachenoten. |
7
Klaar
|
Smullen! |