Hartige bavarois van erwten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
600g Doperwten
150g Garnalen
1 trosje Bieslook
110g Ongezouten Roomboter
250 ml Crème fraîche
4 plakjes Brood
50g Amandelen
15g Gelatine
1 scheut Water

Onthoud dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hartige bavarois van erwten

Hartige bavarois: de moeite waard

Cuisine:

Hartige bavarois met erwten, garnalen en crème fraîche

  • 150 min
  • Porties 6
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Als we denken aan bavarois, denken we aan een luchtige, frisse bavarois gemaakt van fruit, chocolade of yoghurt. Toch houdt niet iedereen hiervan. Wie niet zo’n zoetekauw is en liever gaat voor een hartige hap, is dit recept perfect. In het eerste opzicht lijkt dit wellicht een apart recept, maar dit is zeker de moeite waard om eens te proberen. Taartbodem bij de hand en je bent klaar voor de start!

Stappen

1
Klaar

Voorzie de bakvorm van bakpapier.

2
Klaar

Rooster de plakjes brood in een broodrooster en rooster de amandelen in een koekenpan zonder vet.

3
Klaar

Verkruimel de amandelen en de plakjes brood in een keukenmachine totdat het fijn wordt.

4
Klaar

Smelt de ongezouten roomboter en voeg dit toe aan het mengsel van amandelen en brood.

5
Klaar

Schep dit mengsel op de bodem van de bakvorm. Druk dit aan met de bolle kant van de lepel en laat dit een halfuur opstijven in de koelkast.

6
Klaar

Pak een pan en voeg hierin water toe en de erwten. Kook dit in vier minuten gaar.

7
Klaar

Giet de erwten af en laat de erwten schrikken met koud water. Hierdoor wordt hun kleur behouden. Pureer de erwten vervolgens in de keukenmachine.

8
Klaar

Laat het erwtenmengsel even afkoelen schenk dit in een kom. Voeg hierin ook de crème fraîche toe.

9
Klaar

Laat de gelatinebladeren in (ijs)koud water weken gedurende tien minuten. Knijp deze vervolgens uit.

10
Klaar

Laat de gelatinebladeren oplossen in twee eetlepels heet water. Voeg deze gelatinebladeren toe aan het warme erwtenmengsel, samen met de garnalen.

11
Klaar

Snijd de bieslook in stukjes en voeg dit ook toe aan het erwtenmengsel.

12
Klaar

Verdeel het erwtenmengsel over de bakvorm en laat dit minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Bavarois met stoofperen
Volgende
Smaakvolle sinaasappelbavarois met agar agar
Vorige
Bavarois met stoofperen
Volgende
Smaakvolle sinaasappelbavarois met agar agar

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here