Ingrediënten
-
6 el Cacao
-
525 ml Melk
-
9 Gelatinebladeren
-
110g Suiker
-
3 Eieren
-
1 el Water
-
375 ml Slagroom
-
150g Witte chocolade
-
150g Pure chocolade
Omschrijving
Mensen met een passie voor chocolade vinden gegarandeerd de chocoladebavarois heerlijk. Normaal gesproken kennen we de bavarois van zijn lichte en frisse smaak. Dit keer is het anders: de chocoladebavarois zorgt voor een romige twist met natuurlijk de overheersende smaak van chocolade. Het voorbereidingswerk is het dubbel en dwars waard. Hieronder leggen wij jou stap voor stap uit hoe je deze creatie kunt maken.
Stappen
1
Klaar
|
Leg de gelatinebladeren in (ijs)koud water gedurende tien minuten. |
2
Klaar
|
Voeg de cacao, suiker en een scheutje melk bij elkaar samen in een kom. |
3
Klaar
|
Giet de rest van de melk toe aan een pannetje en laat dit aan de kook brengen. |
4
Klaar
|
Roer de melk door en voeg al roerend het cacaomengsel toe aan de melk. |
5
Klaar
|
Splits de eieren. Laat de eiwitten vallen in een vetvrije puddingvorm en bewaar de eierdooiers. |
6
Klaar
|
Klop de eierdooiers los met een eetlepel water. Meng er vervolgens enkele eetlepels van het cacaomengsel doorheen. Vervolgens schep je dit eiermengsel toe aan het grote deel van het warme cacaomengsel die nog op het vuur staat. Neem vervolgens de pan af van het vuur. |
7
Klaar
|
Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het cacaomengsel zodat ze oplossen. |
8
Klaar
|
Pak een schone beslagkom en klop hierin de eiwitten stijf. |
9
Klaar
|
Klop ook de slagroom op, maar zorg ervoor dat dit niet helemaal stijf wordt. |
10
Klaar
|
Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het cacaomengsel en spatel dit voorzichtig door. Ook de opgeklopte eiwitten kun je aan het cacaomengsel toevoegen. Spatel dit voorzichtig door. |
11
Klaar
|
Schep vervolgens de bavarois in een puddingvorm en zet deze minimaal drie uur lang in de koelkast. |
12
Klaar
|
Wanneer de bavarois is opgestijfd, kun je de witte en pure chocolade raspen ter decoratie. |