Ingrediënten
-
1 kilo Stoofperen
-
1 fles Alcoholvrije rode wijn
-
1 Kaneelstok
-
1 Steranijs
-
150g Suiker
-
8 Gelatinebladeren
-
500 ml Slagroom
-
500g Griekse yoghurt
-
1 scheutje Water
-
8 Biscuitje
Omschrijving
Stoofperen hoort natuurlijk bij de wintertijd. Dat maakt deze bavaroistaart gemaakt van stoofperen een ideaal dessert voor het kerstdiner! Verras jouw gasten met deze overheerlijke bavarois – hier zul je zeker punten mee scoren. Binnen een handomdraai heb je deze bavarois klaar, hij moet alleen nog even opstijven in de koelkast. Heb jij ‘m al geprobeerd? Hieronder zetten wij het recept voor je klaar.
Stappen
1
Klaar
|
Verwijder de schil van de stoofperen en snijd ze twee keer doormidden. Haal ook het klokhuis weg. |
2
Klaar
|
Doe de stoofperen in een pan en schenk hierin de wijn en voeg het kaneelstokje, de steranijs en de suiker toe. Breng dit aan de kook gedurende dertig minuten met de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 2,5 uur afkoelen: giet het niet af. |
3
Klaar
|
Laat de gelatinebladeren weken in (ijs)koud water gedurende zes minunten. Knijp deze vervolgens uit. |
4
Klaar
|
Pak een beslagkom en klop de slagroom hierin lobbig. |
5
Klaar
|
Doe de stoofpeertjes met ongeveer 150 milliliter kookvocht in een blender. Pureer dit totdat het een glad beslag wordt. |
6
Klaar
|
Voeg dit in de beslagkom met de slagroom en schenk hierin ook de Griekse yoghurt. Spatel dit door totdat het beslag egaal wordt. |
7
Klaar
|
Verwarm 150 milliliter van het kookvocht, maar laat het niet koken. Voeg hierin de gelatinebladeren toe. Roer dit door het slagroom-yoghurtmengsel. |
8
Klaar
|
Schenk het beslag in een tulband en laat dit vier uur opstijven in de koelkast. |
9
Klaar
|
Zet het overgebleven kookvocht weer op het vuur en laat dit inkoken totdat je ongeveer 50 milliliter vocht over hebt. Laat dit vervolgens afkoelen. |
10
Klaar
|
Verkruimel de biscuitjes en voeg dit toe aan de tulband. Laat echter wel een gedeelte van de verkruimelde biscuitjes over. |
11
Klaar
|
Zet een bord op de tulband en keer dit om. Wanneer de bavarois er niet goed uit wil, kun je een theedoek natmaken met heet water. Deze wikkel je om de tulband heen, zodat de bavarois er makkelijker uit wil komen. |
12
Klaar
|
Schenk vervolgens wat stoofperensaus over de tulband en strooi de rest van de biscuitkruimels over de bavarois. |