Ingrediënten
-
3 Gelatinebladeren
-
75g Suiker
-
300g Verse aardbeien of diepvriesaardbeien
-
300g Slagroom
-
1 el Citroensap
Omschrijving
Ga je zelf aan de slag om bavarois te maken? Heerlijk! Voor dit recept gebruiken we aardbeien. Zorg ervoor dat de aardbeien rijp zijn, zodat ze een frisse smaak afgeven. Je kunt eventueel ook diepvriesaardbeien gebruiken, maar voor de topping zijn verse aardbeien toch het lekkerst. Dit recept is voldoende voor zes tot acht personen.
Stappen
1
Klaar
|
Stop de gelatineblaadjes in een bakje met (ijs)koud water gedurende tien minuten. |
2
Klaar
|
Maak de aardbeien schoon en snijd het groene kroontje eraf. Je kunt de kroontjes ook makkelijk verwijderen met een rietje: duw het rietje door de aardbei heen, zodat het rietje er aan de bovenkant weer uitkomt samen met het kroontje. |
3
Klaar
|
Blend de aardbeien samen met het citroensap tot een gladde puree. |
4
Klaar
|
Vervolgens doe je de slagroom met de suiker in een beslagkom. Deze klop je op, maar zorg ervoor dat het mengsel niet volledig stijf wordt. |
5
Klaar
|
Schep ongeveer vier eetlepels uit de aardbeienpuree en verwarm deze in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en leg de gelatineblaadjes in het pannetje, totdat deze zijn opgelost. De gelatinebladeren moeten alvorens uitgeknepen worden. |
6
Klaar
|
Voeg het gelatine-aardbeienmengsel toe aan de rest van de aardbeienpuree. |
7
Klaar
|
Voeg de helft van de opgeklopte slagroom toe aan de aardbeienpuree. Spatel dit zo goed mogelijk door. |
8
Klaar
|
Vervolgens voeg je de andere helft van de opgeklopte slagroom toe. Zorg ervoor dat je de lucht erin houdt. |
9
Klaar
|
Schep als laatste stap de aardbeienbavarois in een taartvorm en laat deze opstijven. Na het opstijven maak je de taart af met plakjes aardbei. Een heerlijk zomers dessert! |